Progress AppServer Uygulamaları

Progress AppServer Uygulamaları

Progress AppServer uygulamaları
Günümüzde özellikle ülkemizde potansiyeli ve sunduğu hız ve pratik yeteneklerine rağmen kurulu lokasyonlarda gücünden en az verim elde edilen ve olanaklarından en az istifade edilen platform Progress Software uygulamalarıdır desek herhalde abartmış olmayız.
Aslına bakarsanız bu görünümün en temel sebeplerinden biri de Progress uygulama ve veri tabanlarının stabilitesi ve sorun çıkarmazlığı ile uzun yıllar hizmet vermeye devam edebilmesidir. Yani bir yönüyle 4GL yazılımları ve Progress veritabanının sınıflandırmada kendisini öne çıkaran bu özellikleri, aynı zamanda uzun yıllar boyunca kurum içinde eylemsizlik eğilimine yol açarak yatırım ve geliştirmelerden en son ve en düşük pay alır hale gelmesinin de sebebidir. Daha yalın bir ifadeyle bir platformda arzulanan en temel niteliklerden biri olan “Kur ve Unut” ifadesi ismiyle müsemma bir hal alarak birçok kurumda modernizasyon ve geliştirme yatırımlarında bir tembellik etkisi yaratmıştır.
Halbuki Progress Software ürün ailesi geçmişten bu yana veritabanı yaklaşımlarından kalıtıma dayalı programlamaya, SaaS platformlarından mesajlaşma altyapılarına (Sonic) birçok noktada öncü olmuş, yaygın pazarlama ve piyasa platformlarının etkilerinin baskısına rağmen genel yazılım standartlarına ayak uydurmuş ve her daim kendini dış platformlara açmış ve uyum sağlamıştır.

Buna Progress koduyla hızlıca geliştirdiğiniz Progress çekirdek servislerini tek bir hamleyle Soap, Java, ve .NET platformlarında native olarak kullanabilmenizi ve hazır olarak çağırabilmenizi sağlayan OpenClient teknolojisini ya da 4GL dilinin ya da IDE’sinin dışına çıkmadan .NET Framework sınıflarını kullanabilmeyi sağlayan OpenEdge.NET altyapısı ve kurulu hemen hemen tüm WinForm bileşenlerini Visual Studio ortamındaymış gibi görsel olarak dizayn edebildiğimiz OpenEdge Studio yazılım geliştirme ortamını örnek verebiliriz. Tabi burada Progress Software’in Türkiye piyasasında yaygınlaştırıcı pazarlama faaliyetlerini yeterince agresif kullanmamış olması çok büyük bir etken. Ancak bu Progress ailesinden ayrılmadan modern uygulamalar geliştirmemize ya da var olan uygulamalarımızı yükseltmemiz kesinlikle engel değil. Bugün Türkiye’de kurulu Progress uygulamalarının %80’inden fazlası Client/Server mimarisinde inşa edilmiş olmasına rağmen sıkı bir biçimde kurumların bilişim yükünü sırtlanmaktadır. Web tabanlı bir uygulama dendiğinde literatürel manada kastedilen şey bir web tarayıcıda çalışan web sayfası değildir. Bir uygulamanın web uygulaması olması için istemcinin doğrudan veritabanına bağlanmaması, ana iş parçacıklarının veritabanına doğrudan bağlı uygulama sunucusu ajanları tarafından yürütülmesi ve istemcilerin taleplerinin bir uzak bağlantı aracı yerine dünyanın herhangi bir yerinden TCP/IP altyapısıyla sunucuya iletilmesi/sunucudan yanıt alınması yeterlidir.
Progress OpenEdge AppServer, uygulamanızı bir web uygulaması haline getiren platformdur. Progress client tasarımınızı Client/Server bir uygulamada olduğu gibi tasarlarsınız. Yapmanız gereken tek şey veritabanı işlemlerinizi sunucuya yerleştirilmiş kodlar olarak yazmak ve istemci kodundan bu prosedürleri kolaylıkla çağırmaktır. SmartObjects teknolojisi bu örgüyü kurmayı o kadar kolaylaştırır ki basit bir master/detay veri giriş ekranının yazılması için kod yazmanıza bile gerek kalmaz. AppServer ve WebClient teknolojisi üzerine inşa ettiğimiz VERP platformumuz bu teknikle geliştirilmiş olup, bir ERP platformundan beklentilerinizi karşılamakla birlikte hangi sektörden olursa olsun tüm özel ihtiyaçlarınızı çok hızlı bir şekilde geliştirmemize ve işleyen sisteminize eklemlendirmemize olanak sağlar. Eğer var olan Client/Server mimaride yazılmış bir Progress uygulamanız varsa onu dış dünyaya açmak, var olan alışkanlıklarınıza ve uygulamanıza dokunmadan diğer tüm platformlarla entegrasyonunu sağlamak OpenEdge AppServer ve OpenClient teknolojisiyle mümkündür. Örneğin varolan sistem altyapınız, veri tabanınız, kullanıcı envanteriniz dahi değişmeden ve başka bir veri kaynağına da ihtiyaç duymadan tedarikçileriniz, çözüm ortaklarınız ya da müşterileriniz için B2B/B2C portalleri geliştirebilirsiniz. Ya da müşterilerinizin kullanımına yönelik cep telefonu/tablet uygulamaları geliştirebilirsiniz. Başka sistemlerin doğrudan sizin sisteminizden veri alışverişi yapabilecek, SOAP / REST API servisleri yayınlayabilirsiniz.
Hem yeni Progress teknolojileri kullanılarak harika uygulamalar inşa etmek, hem de var olan Progress uygulamalarınızın devamlılığını sekteye uğratmadan geliştirmek istediğiniz, .NET platformu üzerinde konuşlu B2B/B2C, Mobile ve Web Servisleri ile sisteminizi hızlıca modernize etmek için biz hazırız. Siz de hazırsanız hemen kolları sıvayalım, hızlıca inşa edelim, “ve nokta” diyelim.

İşinizi büyütmek için gerekli sistem burada.

İşletmenize uygun ürün ve çözümler hakkında bilgi ediniz.
Sizi Arayalım!
^